Ambitieuze Xavi lanceert trainersloopbaan in Qatar

28 mei 2019, 14:25

Xavier Hernández, beter bekend als Xavi, begint zijn trainersloopbaan in Qatar. De 39-jarige FC Barcelona-legende is aangesteld als hoofdtrainer van Al-Sadd, de club waarvoor hij de laatste jaren als speler uitkwam. Onlangs zette Xavi een punt achter zijn imposante spelerscarrière.

De oud-middenvelder gaf onlangs aan zich vanaf komende zomer op het trainersvak te zullen storten. 'Mijn filosofie als coach weerspiegelt de stijl die we jarenlang hebben ontwikkeld onder invloed van Johan Cruijff en La Masía. Ik vind het leuk om de teams het initiatief in het veld te zien nemen, voetballen om aan te vallen en terug te keren naar de essentie van waar we allemaal dol op zijn in onze kindertijd: balbezit', schreef hij in een openbare brief.

In Qatar wil Xavi ervaring opdoen in het trainersvak, met als uiteindelijke doel het hoofdtrainerschap in Camp Nou. Als speler trok de Spanjaard liefst 767 keer het shirt van FC Barcelona aan. Daarnaast speelde hij 133 voor interlands, waarmee hij twee EK's en één WK won.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen