Strootman krijgt Villas-Boas als nieuwe coach bij Marseille

28 mei 2019, 16:14

Olympique Marseille heeft André Villas-Boas aangesteld als de nieuwe trainer voor komend seizoen. De Portugees is de opvolger van Rudi Garcia, die besloot om zelf op te stappen bij de Franse club, waar onder andere Kevin Strootman onder contract staat. Hij tekent een contract voor in eerste instantie twee seizoenen.

"We zijn verheugd om een ??coach aan te stellen, van wie het succes wordt erkend op het hoogste niveau in Europa en in de rest van de wereld", zei Frank McCourt, de eigenaar van de club. "De filosofie en aanpak van André Villas-Boas sluit aan bij wat we willen voor OM en het zal ons project helpen weer op te bouwen naar een teleurstellend seizoen. Onze verwachtingen zijn namelijk nog steeds groot en we maken de nodige veranderingen door om onze doelen te bereiken."

Villas-Boas werkte eerder als assistent-trainer van José Mourinho en kwam bij Académica Coimbra voor het eerst op eigen benen te staan. Vervolgens werkte hij bij FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur, Zenit Sint-Petersburg en Shanghai SIPG. Hij pakte met name in Rusland en in Portugal de nodige prijzen als oefenmeester.

Afgelopen jaar speelde L'OM - met onder andere Mario Balotelli en Dimitri Payet onder contract heeft staan - geen enkele betekenis in Europa. Marseille sneuvelde in een poule met Eintracht Frankfurt, Lazio en Apollon Limassol. Ook de Franse competitie verliep teleurstellend. Olympique eindigde als vijfde in de Ligue 1, maar is ook dat onvoldoende voor het bereiken van Europees voetbal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen