Grim en spelers in de wolken na promotie RKC: "Ik geloof het niet"

28 mei 2019, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De spelers van RKC Waalwijk en trainer Fred Grim konden direct na afloop van de finale van de play-offs niet bevatten wat hen zojuist was overkomen. In een krankzinnig duel die alle bizarre ontknopingen van de afgelopen jaren oversteeg, won RKC met 4-5 en dwong het promotie naar de Eredivisie af. Ongeloof overheerst, blijkt uit de reacties.

"Ik heb hier geen woorden voor", zegt Stijn Spierings tegen FOX Sports. Hij schoot RKC schitterend op 4-4 en zo in veilige haven. "Dit is geweldig, fantastisch. Je ziet wat het met de mensen doet. Ik weet ook niet wat er allemaal is gebeurd." RKC kwam op een 0-2 voorsprong, gaf dat weg en kwam op 3-2 achter, kwam terug tot 3-3, achter met 4-3 en won in het diepste van de blessuretijd met 4-5. "Ik had verwacht dat we het niet meer zouden redden", zegt Spierings. "Maar ik raak die bal, die vliegt erin en het is feest." Routinier Hans Mulder weet de uitslag niet eens meer. "Ik geloof het niet."

Lees ookPromotie een feit voor RKC na bloedstollende zege bij Go Ahead

RKC kreeg in de rust een klap te verwerken toen de clubarts een hartaanval kreeg en met een ambulance naar het ziekenhuis moest. De spelers waren daar getuige van. "Ik heb het zien gebeuren", zegt Mulder. "We hoorden een enorme klap. Het was verschrikkelijk, jongens waren aan het huilen. Voetbal was even de grootste bijzaak, maar deze is voor hem."

'Voetbal overwint'

Succestrainer Fred Grim roemt zijn ploeg na het behalen van de promotie. "Dit is echt ongelofelijk. Het is een gekkenhuis. De jongens hebben het geweldig opgepakt, ook in de laatste fase. Maar dat is makkelijk lullen nu." In de winterstop kon RKC alleen maar dromen van überhaupt een plek in de nacompetitie, beseft Grim zich. "We zijn van heel ver gekomen. Het voetbal was goed en daar hielden we ons aan vast. Het voetbal overwint, daar ben ik heel blij mee." Over het nieuwe seizoen in de Eredivisie wil Grim nog niet nadenken. "Wat gaat komen, zien we wel. Laten we hier eerst van genieten en er een geweldig feest van maken met elkaar. Dit is gewoon top voor Waalwijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen