Fraser jubelt na promotie met Sparta, berusting bij De Jong

29 mei 2019 – Henk Fraser had er een hard hoofd in toen het heel lang 0-0 bleef op De Vijverberg en het erop leek dat zijn Sparta Rotterdam niet zou gaan promoveren ten koste van De Graafschap. Toen dit uiteindelijk wel lukte, was de ontlading gigantisch. Hoe anders is dat bij collega Henk de Jong, die afscheid neemt bij de Superboeren met een degradatie.

Fraser jubelt na promotie met Sparta, berusting bij De Jong

Na afloop zegt Fraser "helemaal kapot" te zijn na de vreugde-uitbarsting die ontstond bij de 0-2 van Adil Auassar, die Sparta na één seizoen afwezigheid weer terugbracht in de Eredivisie. "Ongelofelijk", zegt Fraser tegen FOX Sports. "Je weet dat de tijd tegen je gaat werken. Maar dit scenario was goed: laat scoren en nog later de tweede maken." De goals van Sparta vielen in het laatste kwartier. Fraser moet bekennen dat het vertrouwen in een goede afloop bij hem voor die tijd wel flink was gedaald. "Je ziet het niet meer aankomen. Je blijft gaan, maar naar mate de tijd vordert wordt het steeds lastiger. De krachten vloeien weg, maar mijn ploeg had een geweldige weerbaarheid. Ze hebben een wereldprestatie geleverd door hier te winnen."

Spanning
Waar in het Rotterdamse kamp feest werd gevierd vanwege de snelle terugkeer op het hoogste niveau was er logischerwijs treurnis in Doetinchem. De Graafschap moet na één seizoen namelijk weer een stap terugdoen. Volgens trainer Henk de Jong heeft de spanning te veel een negatief effect gehad op zijn ploeg. "Dat heeft ons opgebroken. We hadden het verdedigend heel moeilijk. Je hoopt het over de streep te trekken, maar als de 0-1 er dan ingaat zie je dat er iets knapt." Ondanks de hevige kater kan De Jong, die volgend seizoen trainer van Cambuur is, de nederlaag relativeren. "Ik ben heel teleurgesteld en ik baal voor de mensen hier. Maar als we eerlijk zijn was Sparta net iets beter."

Eredivisie

gerelateerd