Lozano verwerpt stempel van duikelaar: "Ik weet dat het niet zo is"

29 mei 2019, 08:22

Hirving Lozano is het oneens met het stempel van duikelaar. Op de PSV'er werden in twee Eredivisie-seizoenen 139 overtredingen gemaakt. "Als mensen zeggen dat ik dat doe of tegenstanders een gele kaart aansmeer, maakt mij dat niet uit", zegt de Mexicaan tegen Voetbal International.

"Ik weet dat het niet zo is en dat is genoeg. Het heeft geen zin om het met me over één fout te hebben (schwalbe tegen NAC, red.), terwijl er zoveel overtredingen op mij worden gemaakt", stelt Chucky in het interview met VI. "Dat is hier niet anders dan in Mexico. Daar krijg je meer met verschillende verdedigers te maken. Ze kunnen lang of klein zijn, fysiek sterk of juist snel. Maar in de Eredivisie zijn het bijna allemaal grote en sterke jongens. De verdedigers hier zijn bij veel teams de beste spelers."

Tegenstanders van Lozano kregen de afgelopen twee jaar samen 53 kaarten voor een overtreding op hem. "Ik probeer met mijn spel mijn team te helpen en de verdedigers willen hun elftal ook helpen. Ze moeten mij dus afstoppen. Als dat op een normale manier niet lukt, dan doen ze het op een andere manier. Met overtredingen. Daarbij lopen ze het risico een kaart te krijgen. Ik zoek het contact nooit expres op. Het enige dat ik wil, is de bal bij me houden, dat doe ik door mijn hele lijf te gebruiken. Dat er dan soms contact is, is normaal. Dat zoveel verdedigers een gele kaart tegen mij krijgen, zegt denk ik genoeg."

Lozano vindt de verdedigers in Nederland soms te hard in hun tackles. "Ze  zijn vaak te laat en trekken heel veel aan mijn shirt. Maar daar klaag ik ook niet over. Het hoort allemaal bij voetbal en de scheidsrechter bepaalt de grens."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen