Trauma Go Ahead: "Voelt bijna alsof er iemand is doodgegaan"

29 mei 2019 – Nota bene tegen zijn oude club dacht Pieter Langedijk Go Ahead Eagles naar de Eredivisie te schieten. Maar een paar seconden voor het laatste fluitsignaal dompelde RKC Waalwijk heel Deventer in rouw. "Het was een ultiem scenario, de beslissende treffer maken tegen mijn oude ploeg", aldus Langedijk, die anderhalf jaar voor RKC speelde.

Trauma Go Ahead: "Voelt bijna alsof er iemand is doodgegaan"

De 25-jarige aanvaller kwam vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in het veld voor Gino Bosz. Drie minuten later liet hij de 4-3 aantekenen en leek Go Ahaed op weg naar promotie. Langedijk zag de huldiging al voor zich. "Ik ben niet iemand die dan niet gaat juichen tegen zijn oude ploeg. Dat vind ik zo'n poppenkast", doet hij zijn verhaal aan De Stentor. "Ik was door het dolle heen van vreugde en wist van gekkigheid niet hoe ik het moest vieren, zo blij was ik. Ik kreeg bier over me heen en stootte mijn hoofd nog tegen een camera. Het maakte allemaal niet uit. Daar is de Eredivisie, dacht ik."

Maar in de allerlaatste seconden bezorgde Stijn Spierings Go Ahead een sportief trauma. "Het is bijna niet te beschrijven wat er dan door je heen gaat. Het voelt bijna alsof er iemand is doodgegaan, zoveel pijn doet het nu. Van opperste vreugde tot het diepste verdriet. Ik ben helemaal leeg. Voel me leeg. Het ging in korte tijd alle kanten op in deze emotionele achtbaan. Het lijkt wel of we in een slechte film zijn beland. Onwerkelijk gewoon."

Eredivisie

gerelateerd