Van Praag reageert op tweet: "Ik kan stadions waarderen"

30 mei 2019, 11:57

Zelden laaide er zoveel kritiek op rond een Europese eindstrijd als woensdag het geval was rondom de Europa League-eindstrijd tussen Arsenal en Chelsea (1-4). Het stadion in Baku zat absoluut niet vol, de sfeer viel tegen en de temperatuur was zo hoog dat het zweet van de gezichten van de spelers gutste. Ondanks dat plaatste Michael van Praag een opvallende tweet.

Voor de wedstrijd plaatste de KNVB-voorzitter een foto van het vrijwel lege stadion met de tekst 'indrukwekkend'. Die tweet deed veel stof opwaaien en kwam hem op veel kritiek te staan. Tegenover De Telegraaf wijst hij op het tijdstip van de tweet. "19.41 uur. Dat is in Baku 21.41 uur. Oftewel, zowat anderhalf uur voor de wedstrijd begon. Natuurlijk is het stadion dan nog leeg." Dat hij er het woord 'Indrukwekkend' bij plaatste, vindt Van Praag logisch. "Dat zeg ik dan omdat ik voorzitter van de stadion- en veiligheidscommissie van de UEFA ben. Ik kan stadions waarderen. Vooral als ze leeg zijn."

Arsenal en Chelsea moesten een reis van zo'n 4.000 kilometer afleggen, maar dat vindt Van Praag geen punt. "In Azerbeidzjan leven ook mensen. En die houden ook van voetbal. Dit land is UEFA-lid en heeft net zo veel rechten als Nederland. Het organiseren van finales is geen exclusiviteit voor West-Europa of Engeland, Spanje en Duitsland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen