Sparta wil versterkingen na promotie: "Vijf à zes jongens"

31 mei 2019, 08:08

De lijstjes met namen van mogelijke nieuwe spelers lagen al klaar bij Sparta Rotterdam, maar door de promotie moet er ineens in een andere vijver gevist worden. Technisch directeur Henk van Stee weet dat de spelers die aanvankelijk in beeld waren voor de Eerste Divisie, nu minder goede opties zijn. De club mikt hoger.

Sparta had al voorbereidingen getroffen voor nog een seizoen in de Eerste Divisie. "Ik moet zeggen dat ik me na de eerste wedstrijd tegen De Graafschap meer concentreerde op dát lijstje", lacht Van Stee tegenover De Telegraaf. "Het andere lijstje, met spelers waarmee je de Eredivisie in zou willen, is nog afhankelijk van het extra budget dat precies zal vrijkomen, maar ik heb al wel toestemming om met spelers te praten. En dat gebeurt ook. We willen er vijf a zes jongens bij die iets extra's brengen of de nodige ervaring hebben."

Van Stee wil graag spelers aantrekken die het hoofd op het hoogste niveau boven water kunnen houden. "Wij zijn geen Ajax, Feyenoord of PSV die in de positie zijn om heel gericht aankopen te doen, door de concurrentie om je heen. We begonnen vorig seizoen met nagenoeg een heel nieuw elftal, omdat we afscheid namen van veel spelers na de degradatie en er een aantal voor een goed bedrag verkochten. Het voordeel is nu dat er al een selectie staat waarmee je verder kunt bouwen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen