FC Utrecht huurt Abass voor één seizoen van Mainz

31 mei 2019, 11:13   Bijgewerkt: 31 mei 2019, 11:47

FC Utrecht heeft Issah Abass donderdag gepresenteerd voor komend seizoen. De aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van de Duitse Bundesliga-club FSV Mainz 05. Hij is na Justin Lonwijk de tweede zomeraanwinst voor de Domstedelingen.

Dat maakt FC Utrecht bekend via de officiële kanalen. "Issah kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten", vertelt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij beschikt over veel snelheid en brengt veel energie in de wedstrijden. Hij is in staat tegenstanders bezig te houden en druk op verdedigers te zetten. Issah heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en past daarmee uitstekend bij onze club. We zijn er erg blij mee dat we Issah voor één jaargang kunnen huren, die vorig jaar door Mainz is gekocht en daar een vijfjarig contract tekende."

In de Bundesliga kwam hij afgelopen seizoen amper aan de bak. Eerder speelde hij voor NK Olimpija Ljubljana en Asokwa Deportivo FC. Abass is van nature een centrumaanvaller: daar is de invullingbij FC Utrecht niet naar behoren, omdat Cyriel Dessers, Jean-Christophe Bahebeck, Michiel Kramer en Nick Venema om uiteenlopende redenen niet voldoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen