Spoorboekje: Champions League-finale, uitzwaaiduel Leeuwinnen

1 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 31 mei 2019, 23:51

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 1 juni.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

Trencin - Poprad (17.00 uuur)

In augustus knikkerde Trencin Feyenoord nog uit Europa, bijna tien maanden later staat de club op het punt van degraderen. De Slowaakse club is verwikkeld in een beslissingsduel met Poprad. Na de 2-0 nederlaag in het heenduel bungelt Trencin helemaal aan de rand van de afgrond. Vanmiddag krijgt de Feyenoord-beul nog negentig minuten om een fiasco te voorkomen.

Nederland Vrouwen - Australië Vrouwen (18.15 uur)

De uitzwaaiwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen staat op het programma. In een uitverkocht Philips Stadion staan de vrouwen van Sarina Wiegman tegenover de Australische meiden, tegen wie er een dag later opnieuw geoefend wordt. Dat gebeurt achter gesloten deuren, dat is vanavond avond. Dan wordt het record van de drukste vrouwenwedstrijd ooit gebroken. 

Tottenham - Liverpool (21.00 uur)

Dat Tottenham Hotspur en Liverpool in de Champions League-finale zouden staan, hadden weinig mensen verwacht na de eerste duels in de halve finales. Beide Engelse clubs slaagden er in de returns tegen respectievelijk Ajax en FC Barcelona in om dankzij een fraaie comeback toch de finale te halen. Wat kunnen beide teams vanavond? Liverpool zal zeker gebrand zijn om te winnen na het verlies in de finale van vorig jaar tegen Real Madrid.

Voetbal op tv

14.00 uur: Engeland Vrouwen - Nieuw-Zeeland Vrouwen, BBC One, live verslag van het oefenduel

18.15 uur: Nederland Vrouwen - Australië Vrouwen, Veronica, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: Tottenham Hotspur - Liverpool, Veronica, live verslag van de Champions League-finale

00:00 uur: Atlanta United - Chicago Fire, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de MLS

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen