Wiegman: "Wij vinden ook dat we beter zijn geworden"

31 mei 2019, 19:47

Sarina Wiegman proeft een hoger niveau bij de Oranjevrouwen, dan voor de start van het succesvolle EK en het laatste WK. Toch wil de bondscoach voorzichtig zijn met de verwachtingen rondom haar ploeg, die op dinsdag 11 juni begint aan het wereldkampioenschap in Frankrijk.

"Het niveau op het WK is echt heel hoog, dus we moeten het allemaal een beetje temperen", citeert de NOS Wiegman op de persconferentie in aanloop naar de uitzwaaiwedstrijd van zaterdag tegen Australië. "Maar ook intern hebben we hogere verwachtingen dan vier jaar geleden. Want wij vinden ook dat we beter zijn geworden."

Wiegman vindt het logisch dat het niveau is gestegen bij Oranje. "De selectie is breder en het gemiddelde niveau is hoger dan bij de afgelopen twee toernooien. Spelers hebben transfers gemaakt, hebben nu meer ervaring. Ze spelen bij clubs waar op hoog niveau wordt getraind en gespeeld."

De regerend Europees kampioen wil in ieder geval de poulefase overleven. "Daarnaast willen we graag naar de Olympische Spelen van 2020, dus dan moeten we bij de beste drie Europese landen horen", weet Wiegman.

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen