Jong Oranje doet aan klantenbinding en klopt Mexicanen

31 mei 2019, 21:53   Bijgewerkt: 1 juni 2019, 09:08

Jong Oranje gaat met opgeheven hoofd de zomerstop in. Het elftal van Erwin van de Looi deed op De Vijverberg in de oefenwedstrijd tegen de Olympische ploeg van Mexico aan klantenbinding: 5-1. Hoewel Mexico weinig tegenstand bood, dwong Jong Oranje de royale oefenzege zelf af. Met debutanten Kjell Scherpen en Ludovit Reis in de basis, schoot de thuisploeg uit de startblokken.

Na goed druk zetten van Justin Kluivert en een dito steekpass van uitblinker Donyell Malen, stiftte Calvin Stengs heel vroeg in het Mexicaanse doel. Amper tien minuten later verdubbelde Malen zelf de score. De spits schoot de bal in de korte hoek door de benen van de Mexicaanse doelman, die bij de 3-0 gepasseerd werd door een eigen ploeggenoot. Voordat de ploegen de kleedkamers opzochten, schoot Malen nog onderkant lat fraai binnen

De tweede helft kwam Jong Oranje slordiger voor de dag. Van de Looi zag hoe zijn ploeg veel balverlies leed en gemakzuchtiger ging spelen. De comfortabele voorsprong gaf de bondscoach wel de ruimte om ook Mitchell van Bergen, Owen Wijndal en Noa Lang nog te laten debuteren. Smetje was de tegentreffer in de slotfase, waardoor Scherpen een perfect debuut in rook op zag gaan. Overigens kon de toekomstig Ajax-doelman daar niets aan doen. Perr Schuurs veranderde een schot van richting en kreeg Scherpen het nakijken.

Het slotakkoord was nog wel voor Jong Oranje. Cody Gakpo kon eenvoudig binnen tikken op aangeven van Kaj Sierhuis. Daarmee was de opsteker voor Jong Oranje compleet. Na de zomerstop gaat het in september echt om de knikkers als de EK-kwalificatie van start gaat. 

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen