Go Ahead Eagles kondigt nieuwe grootaandeelhouder aan

31 mei 2019, 22:19

Go Ahead Eagles heeft een nieuw grootaandeelhouder: Alex Kroes. Hij vervangt een aantal huidige aandeelhouders, die samen een meerderheidsbelang hadden in de club. De licentiecommissie van de KNVB heeft die overname goedgekeurd, meldt Go Ahead op de officiële kanalen.

Daarmee vormt Kroes, woonachtig in Huizen, met voorzitter Hans de Vroome de directie. Samen met het managementteam (algemeen directeur Jan Willem van Dop en technisch manager Paul Bosvelt) gaan zijn beleid maken en leiding geven aan Kowet. Kroes speelde zelf tien jaar in de jeugd van Ajax en doorliep ook verschillende Nederlandse jeugdteams. In 2000 was hij mede-oprichter van managementbureau SEG.

"Na achttien jaar dag in, dag uit met het bedrijf bezig te zijn geweest, was de koek een beetje op", licht Kroes toe op de website van Go Ahead Eagles. "Ik heb mijn aandelen verkocht en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eén waar ik mijn kennis, netwerk en volle energie in kwijt kon. Uiteraard wel in het werkveld waar ik al mijn hele leven in zit: de voetballerij. Leidinggeven aan een voetbalclub leek mij het beste passen bij mijn ambities en opgebouwde ervaring."

Kroes beschouwt zijn nieuwe uitdaging als een voor de middellange termijn. "Ik zie dit als een project van zeker zeven tot tien jaar. We willen iets opbouwen; niet snel succes boeken en daarmee een mogelijk kaartenhuis-effect in de hand werken. Iets wat je in de voetballerij ook weleens tegenkomt. Go Ahead Eagles is de afgelopen tien jaar gemiddeld op plek 23 uitgekomen in het Nederlands betaald voetbal. Mijn ambitie is dat we deze club in tien jaar met z'n allen naar plek 14 kunnen tillen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen