'Gehekelde formulierregel voor Jong-teams alweer geschrapt'

1 juni 2019, 08:37

Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht kunnen hun beloftenspelers in het nieuwe seizoen vaker opstellen. De KNVB laat de 'formulierregel' vervallen. Dit houdt in dat spelers die in het weekend tot de wedstrijdselectie van het eerste behoorden, maandag bij de Jong-ploeg in actie mogen komen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Alleen als beloftenspelers in het weekend hebben gespeeld voor de hoofdmacht, zijn zij op maandag niet speelgerechtigd.  Daarmee verdwijnt de 'formulierregel' al na een jaar in de prullenbak.

Het kwam de KNVB afgelopen seizoen op kritiek te staan. Zo werden PSV-talenten als Armando Obispo en Dante Rigo gedupeerd. Met regelmaat stonden zij op het wedstrijd formulier van het eerste, kregen ze amper speeltijd, maar mochten op maandag niet spelen bij Jong PSV.

Een dispensatieregel is nog een brug te ver voor de KNVB. Bij monde van Mark van Bommel werd die wens meermaals uitgesproken door PSV. Nu moeten clubs met revaliderende spelers oefenwedstrijden organiseren als het spelers ouder dan 23 jaar betreft. De leeftijdsgrens voor keepers is wél opgeschort.. Tot hun 25ste mogen zij spelen voor beloftenteam, voor veldspelers verandert er wat dat betreft verder niets. 

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen