Babel: "Buitenwacht kennelijk niet van mij gecharmeerd"

1 juni 2019, 10:25   Bijgewerkt: 1 juni 2019, 12:49

Voor zijn gevoel blijft Ryan Babel altijd omstreden. Volgens de aanvaller heeft hij niet de gunfactor. Ook niet nu bij het Nederlands elftal. "Ik weet dat heel veel mensen vinden dat ik niet moet worden geselecteerd", zegt de 32-jarige Babel.

"Dat voel ik gewoon bij fans en media", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik hoef het ook niet onder stoelen of banken te steken, maar rond mijn persoon is er een bepaalde – ik noem het – hmmmmm. Doordat ik het laat zien, speel ik in het Nederlands elftal."

Van Ronald Koeman voelt hij het vertrouwen. "Maar in de analyses op tv en in kranten van de negen steengoede Oranje-wedstrijden vóór Duitsland kom ik niet voor, terwijl ik intern wel complimenten krijg. Tegen Duitsland kwam ik niet lekker uit de verf en onmiddellijk ging mijn kop eraf. Elke voetballer speelt om waardering te krijgen. Maar de buitenwacht is kennelijk niet van me gecharmeerd."

Babel wil zich er niet al te druk over maken. "Dan kun je op je handen gaan staan, maar als ze je niet mogen, dan mogen ze je niet. Ik heb niet de gunfactor. En nee, ik ben niet zielig. Maar ik wil wel mijn gevoel uitspreken."

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen