Miedema had op het WK 2015 moeite met de opgelegde druk

1 juni 2019, 15:00

Vivianne Miedema weet het nog goed: de druk die ze voelde in aanloop naar het WK 2015. Maar het toernooi eindigde in een teleurstelling. Mede door een voetblessure en migraine-aanvallen bleef de doelpuntenteller van de nu 22-jarige spits op nul staan.

Vanwege haar transfer in 2017 van sc Heerenveen naar Bayern München werd Miedema plotsklaps het uithangbord van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Daarom waren de verwachtingen vier jaar geleden hooggespannen. "Eigenlijk kun je niet alle druk om een WK te winnen bij een meisje van 18 neerleggen. Dat gebeurde wel en daar had ik moeite mee", erkent Miedema in De Telegraaf.

Met zestien doelpunten loodste zij Oranje destijds nog naar het wereldkampioenschap, waar de vrouwen tot die tijd nooit eerder aan mee deden. In Canada stokte de doelpuntenproductie. "Als spits word je afgerekend op doelpunten en als je niet scoort, ben je niet goed. Dat is heel makkelijk, maar zo gaat het bij elke spits. Ik vond het niet zielig voor mezelf, maar het was wel lastig en voor mijn gevoel oneerlijk. Ik was nog zo jong. Door de druk raakte ik ook een stukje plezier kwijt."

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen