Ajax onder 19 kampioen na veelbesproken duel tegen Feyenoord

1 juni 2019, 16:14   Bijgewerkt: 1 juni 2019, 16:22

De talenten van Ajax onder 19 zijn kampioen geworden van de Eredivisie. De Amsterdammers moesten winnen om de leeftijdsgenoten van rivaal Feyenoord voor te blijven en dat lukte (2-0). Het duel werd een week geleden nog gestaakt vanwege ongeregeldheden langs het veld en met flink minder publiek werd vanmiddag op de Toekomst de rest van de tijd uitgespeeld.

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd stond Feyenoord bovenaan en had het aan een punt genoeg om de titel te pakken. Het duel werd vorige week na een half uur gestaakt. Supporters van Ajax vielen familieleden van Feyenoord-spelers aan toen zij applaudisseerden voor een aanval van de Rotterdammers. De wedstrijd werd kort stilgelegd, maar uiteindelijk werd er besloten helemaal niet meer het veld op te gaan.

Met maar een klein plukje mensen op de tribune werd het resterende uur vandaag in een zonnig Amsterdam uitgespeeld. Ajax won het duel met 2-0 dankzij treffers van Brian Brobbey en Naci Ünüvar, die vorige week nog werd uitgeroepen tot grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax. Het is voor Ajax onder 19 de tweede prijs van het seizoen, nadat eerder ook al beslag werd gelegd op de beker. Hiermee volgen de talenten de prestatie van het eerste elftal, dat eveneens de dubbel pakte.

Voor Feyenoord waren de druiven zuur. Zij leken voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 weer de titel te gaan pakken, maar verspeelden dit op het laatste moment dus alsnog. De ploeg van trainer Dirk Kuyt maakte de wedstrijd vol met tien man, nadat Wouter Burger in de absolute slotfase nog rood had gekregen. Tussen 2014 en 2018 pakte Ajax onder 19 viel titels op rij, maar vorig jaar ging die eer naar PSV. Nu mag de ploeg van trainer John Heitinga dus weer de schaal omhoog gaan houden.

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen