Wiegman na 3-0 zege: "We zijn op de goede weg"

1 juni 2019, 20:58

Het Nederlands vrouwenelftal kende een goede generale repetitie voor de start van het WK door in Eindhoven met 3-0 te winnen van Australië. Toch ziet bondscoach Sarina Wiegman verbeterpunten in aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland.

"De opbouw bijvoorbeeld", stipt Wiegman één van die verbeterpunten aan tegenover de camera van Veronica na afloop van de oefeninterland. "De eerste helft hinkten we op verschillende gedachten, de tweede helft was het wat rustiger. We zijn op de goede weg." Wiegman zag Kika van Es uitvallen met een blessure en ook enkele andere speelsters kregen her en der wat tikken te verwerken. ""Dit is wat we in de poulefase van onze tegenstanders kunnen verwachten", doelt de bondscoach op de hardheid van de Australische dames. "We gaan nu doorbouwen op waar we mee bezig zijn."

Lieke Martens, één van de sterspeelsters in het elftal, is trots en vindt dat haar team het "goed heeft gedaan" tegen Australië. "In het begin hadden we het lastig, maar we hebben ons goed herpakt. We gaan met een fijn gevoel naar het WK." Wat de kansen voor Nederland op dat WK zijn, is volgens Martens nog lastig in te schatten. "Je moet wedstrijd voor wedstrijd gaan kijken en proberen om in een flow te komen."

Lees ookOranje doorstaat laatste test overtuigend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen