Dirk Kuyt vindt dat Feyenoord onder 19 kampioenschap verdiende

1 juni 2019, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De talenten van Feyenoord onder 19 leken lange tijd af te stevenen op de landstitel, maar in de veelbesproken kampioenswedstrijd won Ajax waardoor de titel alsnog naar Amsterdam ging. Feyenoord-coach Dirk Kuyt zegt dat hij zijn ploeg niets kan verwijten na alles wat er rond dit kampioensduel is gebeurd.

De voorsprong van Feyenoord op Ajax was één punt bij het ingaan van deze laatste wedstrijd. Precies een week geleden werd het duel op de Toekomst na een half uur gestaakt nadat supporters van Ajax familieleden van de spelers van Feyenoord belaagden. Een week later moest het resterende uur dus worden uitgespeeld, wat resulteerde in een 2-0 zege voor Ajax. "Mentaal was het vandaag moeilijk", zei Kuyt na afloop van de verloren wedstrijd op de officiële kanalen. "We hebben niet ons niveau gehaald en dat is ook wel een beetje logisch", doelt de coach op de gebeurtenissen rond de eerste wedstrijd.

Lees ookAjax onder 19 kampioen na veelbesproken duel tegen Feyenoord

"Ik ben erg teleurgesteld. Deze jongens hadden het verdiend om kampioen te worden, maar je krijgt niet altijd wat je verdient." Op de vraag waar Feyenoord het heeft laten liggen, wijst Kuyt naar de gestaakte wedstrijd. "Daar is het misgegaan. We worden gedwongen deze wedstrijd te spelen en dan moet je mentaal opstaan. Dat hebben we gedaan. Het feit dat ze op het veld stonden, maakt me ontzettend trots. Ik kan mensen dingen verwijten, maar mijn spelers absoluut niet. Ze hebben alles gegeven voor het shirt."

Kuyt denkt dat de jonge spelers van Feyenoord onder 19 in de toekomst iets gaan hebben aan het feit dat zij op deze manier het kampioenschap nog hebben weggegeven. "Het eindigt in een dal, maar hier worden ze sterker van. Dit nemen ze mee in hun carrière. Ooit gaan ze aan deze dag terugdenken op het moment dat ze succes hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen