Van Dijk toont zich bescheiden: "Messi verdient de Ballon d'Or"

2 juni 2019, 09:43

De Champions League-winst vormt voor Virgil van Dijk een kroon op een ijzersterk seizoen bij Liverpool. De Nederlandse verdediger maakte in alle competities grote indruk en werd in Engeland uitgeroepen tot speler van het jaar. Van Dijk wordt ook als goede kanshebber beschouwd voor het winnen van Ballon d'Or, maar de Oranje-captain vindt dat die prijs toebehoort aan een ander.

Op de persconferentie na de 2-0 zege van Liverpool tegen Tottenham Hotspur in Madrid vertelde Van Dijk het aanwezige journaille dat hij zichzelf niet als beste speler ter wereld beschouwd. "Dat is denk ik Lionel Messi, ondanks dat hij geen finale speelde. Zolang hij speelt, verdient hij de Ballon d'Or. Ik denk niet aan het winnen van die prijs, maar als het gebeurt, dan neem ik 'm graag in ontvangst."

Van Dijk greep dit seizoen met Liverpool naast de landstitel, ondanks dat The Reds liefst 97 punten wisten te veroveren. De club van de Nederlandse verdediger moest het landskampioenschap laten aan Manchester City, dat in 38 wedstrijden één punt meer pakte. De zure nasmaak van het mislopen van de Premier League-titel spoelde Liverpool zaterdagavond weg door in een voor het neutrale publiek saaie Champions League-finale te winnen van Tottenham Hotspur.

"Dit is geweldig, we hebben het gedaan. Het is ongelofelijk. We hebben zo hard gewerkt, dit is fantastisch", sprak Van Dijk kort na de wedstrijd. "Het was een lastige wedstrijd, vooral in de tweede helft. Toen waren zij beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen