Pochettino: "Onmogelijk om je op zo'n moment voor te bereiden"

2 juni 2019, 09:20

Mauricio Pochettino is na de verloren Champions League-finale flink teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook trots op zijn ploeg. Tottenham Hotspur kreeg in Madrid al na een halve minuut een strafschop tegen, die benut werd door Mohamed Salah. De vroege klap kwam de Londense club meer niet te boven. Door een laat doelpunt van Divock Origi eindigde de eindstrijd in 2-0.

"Het is helaas onmogelijk om je op zo'n moment voor te bereiden", doelt Pochettino in gesprek met BT Sport op het vroege penaltymoment, waarbij Moussa Sissoko hands maakte. "Je verwacht op voorhand niet dat je na een minuut al achter staat. Daardoor was het een mentaal zware finale."

De Argentijnse oefenmeester vindt dat zijn ploeg heeft gevochten voor wat het waard was. "We gingen op zoek naar de gelijkmaker en in de tweede helft hebben we het goed gedaan", vervolgt Pochettino, die hoopt in de nabije toekomst weer de Champions League-finale te halen. "De lat ligt heel hoog en wat we vandaag hebben laten zien, was niet goed genoeg. Ik ben heel trots op mijn spelers, maar moet Liverpool feliciteren met de winst."

Lees ook: Driemaal is scheepsrecht voor Klopp: "Deze is voor mijn familie"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen