Van Gaal: "De Jong had betere keuzes kunnen maken"

2 juni 2019, 11:20   Bijgewerkt: 2 juni 2019, 14:14

Louis van Gaal betwijfelt of Frenkie de Jong er verstandig aan heeft gedaan om te kiezen voor een transfer naar FC Barcelona. De trainer in ruste is van mening dat de 22-jarige middenvelder zijn loopbaan beter elders had kunnen voortzetten. "Ik denk dat hij het in Barcelona heel moeilijk krijgt", voorspelt Van Gaal bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees.

De 67-jarige Van Gaal verwacht dat het voor de Ajax-middenvelder lastig wordt om in een andere rol te spelen én andere spelers uit de basis te verdringen. "Dan heeft hij wel het geluk dat FC Barcelona in de halve finale van de Champions League is uitgeschakeld. Daardoor is de status van de spelers ook anders. Ik vind hem een geweldige speler en denk dat hij wat kan bijdragen aan Barcelona, maar ik vind Rakitic ook een geweldige speler. En Vidal wilde ik vijf jaar geleden kopen bij Manchester United."

Een speler moet volgens Van Gaal altijd kiezen voor een club waar hij aan spelen toekomt. "En dan is de vraag bij Barcelona: is de keuze gerechtvaardigd? Dat moeten we afwachten. Ik hoop het voor hem, want op die leeftijd moet je iedere wedstrijd spelen", stelt de oefenmeester. "Hij had betere keuzes kunnen maken in mijn ogen. Ik denk dat de hele wereld op Frenkie de Jong zit te wachten. Zo positief ben ik wel over hem."

Marco van Basten onderschrijft de woorden van Van Gaal. "Hij neemt wel een risico", zegt de oud-bondscoach. "Stel je voor dat hij volgend seizoen een paar maanden niet speelt, dat zou doodzonde zijn voor hem als speler en zijn ontwikkeling." Peter Bosz begrijpt daarentegen heel goed dat De Jong heeft gekozen voor Barça. "Hij krijgt de kans om met Messi te spelen. Dan was ik ook gegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen