Even voorstellen: de keepers van de Oranje Leeuwinnen

3 juni 2019, 10:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De verwachtingen zijn hooggespannen voorafgaand aan het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Na de EK-titel in 2017 gaan de Nederlandse vrouwen nu ook op het toernooi in Frankrijk voor het hoogste plaatsje op het ereschavot. Maar met welke 23 speelsters met het gebeuren? FCUpdate.nl stelt de Leeuwinnen per linie voor. Met vandaag deel één: de keepers.

Sari van Veenendaal (29 jaar)

Club: Arsenal

Interlands: 52

Sari van Veenendaal was jarenlang de eerste keeper van de Leeuwinnen en stond ook tijdens het gewonnen EK van twee jaar geleden onder de lat. Afgelopen seizoen verloor ze haar basisplaats bij Arsenal, waardoor Sarina Wiegman de voorkeur gaf aan Loes Geurts. Zij maakte eveneens een prima indruk, maar toch kiest Wiegman tijdens het WK weer voor Van Veenendaal. Dat maakte ze onlangs bekend. "We kijken naar kwaliteit, naar ritme en hoe ze er nu op staan. Dat hebben we gewikt en gewogen. En dan komen we hierop uit", zei de bondscoach. Toch heeft de goalie van Arsenal weinig ritme, aangezien ze in Engeland in 2019 slechts vier competieduels keepte.

Loes Geurts (33 jaar)

Club: Kopparbergs/Göteborg FC

Interlands: 123

Loes Geurts

Loes Geurts

Lize Kop (21 jaar)

Club: Ajax

Interlands: 1

In tegenstelling tot haar twee concurrentes bij Oranje maakte Lize Kop nog geen eindtoernooi mee. De 21-jarige keepster kent haar plek op het WK en weet dat ze vooral moet leren van Van Veenendaal en Geurts en dat ze alvast kan proeven aan het deelnemen aan een WK. Kop heeft tot dusver slechts één interland gespeeld, maar kan bij haar club Ajax wel terugkijken op een sterk seizoen, ondanks dat het kampioenschap niet gegrepen werd.

De Oranje Leeuwinnen beginnen het WK op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. Daarna wachten ook groepswedstrijden tegen Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen