Belgisch voetballer Myny vrijgesproken in zaak Propere Handen

2 juni 2019, 22:31

Goed nieuws voor Olivier Myny: de Belgische voetballer was betrokken bij de zaak Propere Handen, maar werd daar dit weekend volledig op vrijgesproken. "Nu laat ik alles achter mij en doe ik er alles aan om sterker terug te komen", laat hij weten in een reactie.

Hij werd vervolgd voor het verzaken van meldingsplicht en riskeerde een jaar lang schorsing. Maar uiteindelijk bepaalde de Geschillencommissie dat de voormalige speler van Waasland-Beveren niet schuldig was. "We waren aan het juichen alsof hij de beker of de promotie had gewonnen. Hier is toch zwaar voor geknokt", laat zijn agent Jesse De Preter weten tegenover Sporza.

Myny, die in de tussentijd overstapte naar Lokeren, kan zich weer op het voetbal richten. "Hij heeft nog twee jaar contract bij Leuven. Mocht hij schuldig bevonden worden, had dat een reden tot ontslag kunnen zijn. Dat zou een financiële aderlating zijn, maar wellicht was dat ook het einde van zijn carrière", aldus zijn belangenbehartiger, die vindt dat er te weinig over de inhoud is gesproken de laatste maanden.

"Myny raakte betrokken bij een proces dat heel agressief is verlopen en heel procedureel werd gepleit. Het ging weinig over de inhoud. Dat is een beproeving voor die gast", aldus De Preter.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen