Bijker blijft Mechelen in principe trouw ondanks harde straf

3 juni 2019 – KV Mechelen werd zaterdag hard gestraft vanwege de betrokkenheid bij matchfixing. De ploeg promoveert ondanks het kampioenschap niet en mag na de bekerwinst ook Europa niet in. Toch is dat voor Lucas Bijker geen reden om de club te verlaten. "Rust voor mijn familie is nu het allerbelangrijkst. Het gezin staat op de eerste plaats. Ik zit niet te wachten op een verhuizing."

Bijker blijft Mechelen in principe trouw ondanks harde straf

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Bijker woont in Tilburg en heeft het goed naar zijn zin bij de club. "Als je jong bent, snap ik dat je op dit gedoe helemaal niet zit te wachten. Ik ben er natuurlijk ook niet blij mee en vind ook echt dat de supermooie club Mechelen thuishoort in de hoogste klasse. Maar als het moet, speel ik met alle plezier op het tweede niveau. Dan is het niet anders", zegt hij over zijn toekomst.

"Als zich een mooie kans voordoet, valt er altijd te praten. Maar dat heeft met de situatie van Mechelen nu niets te maken", verzekert hij. Bovendien is er nog een kleine kans dat de straf wordt verlicht. "De club gaat nog in beroep. Voor 30 juni moet alles definitief duidelijk zijn, want op die datum wordt het competitieschema bekend. Eind juli is de eerste speelronde", aldus Bijker.

Lees ook: Degradatie en meer zware straffen voor KV Mechelen

Eredivisie

gerelateerd