Miedema rekent erop all time topscorer te worden tijdens WK

3 juni 2019, 09:24   Bijgewerkt: 3 juni 2019, 10:54

Vivianne Miedema maakte afgelopen weekend in de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje-Leeuwinnen haar 58ste interlanddoelpunt en is nog slechts één goal verwijderd van het record van Manon Melis (59). De spits van Oranje is vol vertrouwen dat ze het record in Frankrijk in handen gaat krijgen. "Als ik op het WK mijn niveau haal, weet ik dat ik het record daar ga verbreken."

Dat vertelt ze tegenover De Telegraaf. Dat het tegen Australië niet lukte, deerde Miedema niet heel erg na de 3-0 zege. "Het was mijn 75e interland. Je kunt niet alles in één wedstrijd stoppen, hè? Bovendien is het op het WK toch specialer", vindt de aanvalster van Arsenal, die de mannelijke Robin van Persie - haar idool - wordt als topscorer van Nederland.

Toch is het niet iets dat per se vandaag of morgen moet gebeuren. "Ik ben er eerlijk gezegd niet erg mee bezig. Ik ben 22 jaar. Het komt wel", zei ze. Lieke Martens (42 goals) is de nummer drie, terwijl Sherida Spitse (30 goals) de vierde plaats deelt met Sylvia Smit. Ook Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk staan in de top tien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen