Maher verlaat AZ en tekent voor drie jaar bij FC Utrecht

3 juni 2019, 12:12   Bijgewerkt: 3 juni 2019, 14:18

FC Utrecht heeft zich officieel versterkt met Adam Maher. De middenvelder tekent een contract tot en met 2022 in de Domstad en komt transfervrij over van AZ. "Hij gelooft in in het sportieve plan en de ambities van FC Utrecht", aldus directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. Ook weegt de band met John van den Brom zwaar voor de middenvelder.

"Hij heeft al veel ervaring, ook al is hij pas 25 jaar. Bovendien zit hij in een sterke fase van zijn carrière", aldus Zuidam over de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. "Adam is sterk in het lezen van het spel en anticipeert goed, waardoor hij veel ballen onderschept. Aan de bal kan hij met zijn kwaliteiten het verschil maken. We zijn er trots op dat een speler van zijn kaliber voor ons kiest en zijn ervan overtuigd dat hij wat extra's toevoegt aan de selectie."

Ook onder andere Celtic, Blackburn Rovers en Vitesse zouden interesse hebben gehad in de man die eerder bij PSV, Osmanlispor en FC Twente onder contract stond, maar zijn band met Van den Brom weegt dusdanig zwaar dat hij bij FC Utrecht wilde tekenen. Eerder werden door Justin Lonwijk en Issah Abbas (gehuurd) al gepresenteerd.

In Alkmaar had Maher een aflopende verbintenis en hoewel hij meermaals had aangegeven dat AZ zijn eerste keuze was, tekende hij daar uiteindelijk niet bij, wat voor onbegrip in Alkmaar zorgde. In de ogen van de Marokkaan was AZ de onderhandelingen te laat begonnen, waarna hij koos voor zijn gevoel: voor FC Utrecht en Van den Brom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen