KNVB blij met nieuwe regeling: "Willen voorbeeld zijn"

3 juni 2019, 16:40

Vanaf 2023 moeten de vergoedingen voor de mannen- en de vrouwenteams van de KNVB gelijk zijn. Dat was jarenlang absoluut niet het geval en is nog steeds niet aan de orde, maar er is maandag wel een grote stap gezet. De bond heeft de vergoedingen voor de Leeuwinnen namelijk verder omhoog gegooid.

Dat is kort voor het WK aangekondigd. Voor de periode 2021-2023 zullen bond en speelsters tijdig over een nieuwe overeenkomst in gesprek gaan. Uitgangspunt is daarbij dat de waardering door de KNVB voor het Nederlands vrouwenelftal in 2023 gelijkwaardig is aan die van Nederlands mannenelftal. Dat meldt de KNVB.

Jan Dirk van der Zee, directeur van de KNVB, is tevreden. De KNVB wil een voorbeeld zijn in de maatschappelijke ontwikkeling op weg naar een gelijkwaardige waardering voor mannen en vrouwen. De KNVB en de OranjeLeeuwinnen hebben deze gezamenlijke  ambitie naar elkaar uitgesproken en daar, middels de nieuwe overeenkomst, concreet inhoud aan gegeven. Daarbij realiseren de bond en speelsters zich dat, voor het volledige waarmaken van deze ambitie, ook de "markt" dient mee te bewegen met de door de KNVB ingeslagen weg. De afspraken rondom de commerciële vergoeding vanuit de KNVB tussen nu en 2023 zijn een maatschappelijk signaal en een belangrijke stap in de realisatie van de uitgesproken ambitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen