Heerenveen stelt Jansen definitief aan als nieuwe hoofdcoach

3 juni 2019, 20:10

Hij mocht afgelopen seizoen al even proeven aan het echte werk en is nu definitief de nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen: Johnny Jansen. De 44-jarige clubman heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen bij de Friese club. Heerenveen geeft aan dat de intentie is om langer met elkaar door te gaan.

Jansen leek al langere tijd de belangrijkste kandidaat voor het hoofdtrainerschap, maar toch duurde het lang voordat er witte rook te zien was in het Abe Lenstra Stadion. Dat is dus maandag gebeurd. Jansen maakte het afgelopen seizoen al af na het ontslag van Jan Olde Riekerink. Hij slaagde er niet in om de play-offs om Europees voetbal te halen, maar toch heeft Heerenveen vertrouwen in de coach.

Jansen begon negentien jaar geleden als jeugdtrainer in Heerenveen en bekleedde diverse functies. Hij was hoofd jeugdopleiding en werkte sinds 2014 als assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij werkte in die functie samen met coaches Dwight Lodeweges, later onder Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Olde Riekerink. Nu mag hij het dus zelf laten zien.

De 44-jarige trainer was afgelopen seizoen vijf wedstrijden de eindverantwoordelijke en voelt dat hij klaar is voor het echte werk. "Ik ben echt hartstikke blij dat het rond is. Een contract voor een jaar is prima. Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen. Geweldig dat ik hier de kans krijg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen