Even voorstellen: verdedigsters van de Oranje Leeuwinnen

4 juni 2019, 09:02   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 14:42

De verwachtingen zijn hooggespannen voorafgaand aan het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Na de EK-titel in 2017 gaan de Nederlandse vrouwen nu ook op het toernooi in Frankrijk voor het hoogste plaatsje op het ereschavot. Maar met welke 23 speelsters moet het gebeuren? FCUpdate.nl stelt de Leeuwinnen per linie voor. Met vandaag deel twee: de verdedigers.

Dominique Bloodworth (24 jaar)

Club: Arsenal

Interlands: 47 (0 goals)

Samen met enkele andere Leeuwinnen kan Dominique Bloodworth, die voor haar huwelijk door het leven ging met de achternaam Janssen, terugkijken op een goed seizoen. De 24-jarige Bloodworth speelde negentien competitiewedstrijden en scoorde daarin drie keer. De vleugelspeler draagt al sinds 2015 het shirt van Arsenal, maar werd nog nooit kampioen met de ploeg. Dat lukte afgelopen seizoen wel, waardoor het gevoel richting het WK goed zal zijn. Overigens stapt ze na het WK over naar VfL Wolfsburg.

Denk jij dat Bloodworth gaat spelen? Doe maar met het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

Anouk Dekker (32 jaar)

Club: Montpellier

Interlands: 77 (6 goals)

Voor Anouk Dekker is het vervelende dat ze nog een schorsing uitzit van de laatste play-offwedstrijd. Dat betekent dat de routinier niet kan spelen tijdens de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Daardoor stond de centrumverdediger ook niet in de basis tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië. Dekker, die al jarenlang belangrijk is met haar lengte en mentaliteit, weet dat ze vervangen zal worden door Bloodworth. Of Dekker daarna terugkeert in de basis, is uiteraard nog maar de vraag.

Merel van Dongen (26 jaar)

Club: Real Betis

Interlands: 27 (1 goal)

Wat was de teleurstelling groot bij Merel van Dongen in 2017. De verdediger viel bij de laatste schifting voor het EK in eigen land af en zag haar ploeggenoten vervolgens Europees kampioen worden. Dat leidde tot groot verdriet bij Van Dongen, maar ze knokte zich terug. In 2018 vertrok de verdediger van Ajax naar Real Betis en ditmaal zit ze wel bij de definitieve selectie. De kans op speeltijd is bovendien groter geworden door de blessure van Kika van Es. Van Dongen staat te popelen.

Kika van Es (27 jaar)

Club: Ajax

Interlands: 58 (0 goals)

Tijdens het gewonnen EK was linksback Kika van Es een belangrijke schakel bij de Leeuwinnen, maar het is zeer de vraag of ze ook kan schitteren op het WK in Frankrijk. De speelster van Ajax die komende zomer naar Engeland verkast liep in het uitzwaaiduel met Australië een polsblessure op. Van Es verliet in tranen het veld, wetende dat het WK op de tocht staat. Over haar inzetbaarheid zal snel meer duidelijk worden.

Aniek Nouwen (20 jaar)

Club: PSV

Interlands: 2 (0 goals)

Sarina Wiegman heeft alvast Aniek Nouwen opgeroepen als vervanger van Kika van Es. Nouwen stond aanvankelijk op de reservelijst, maar mag door de kwetsuur van Van Es dus mee naar Frankrijk. De twintigjarige speelster van PSV is al drie jaar een vaste waarde bij haar club en scoorde afgelopen seizoen liefst zeven keer in de Eredivisie, wat zeer veel is voor een verdediger. Op speeltijd op het WK hoeft ze niet direct te rekenen, maar Nouwen zal heel blij zijn met haar selectie als ze deel uit gaat maken van de definitieve groep. 

Stefanie van der Gragt (26 jaar)

Club: FC Barcelona

Interlands: 56 (7 goals)

Echt blij wordt Stefanie van der Gragt niet als ze terugdenkt aan het afgelopen seizoen. De centrumverdediger vertrok in 2018 naar FC Barcelona en sprak van een droomtransfer, maar kende door blessureleed een jaar met vallen en opstaan. Ze bereiken wel de Champions League-finale, waarin Olympique Lyon te sterk bleek. Van der Gragt deed in de finale tien minuten mee en hoopt met Oranje nu ook weer een finale te halen.

Lees ook: Van der Gragt na blessureleed nog niet klaar bij Barça

Danique Kerkdijk (23 jaar)

Club: Bristol City

Interlands: 14 (0 goals)

Danique Kerkdijk speelde jarenlang bij FC Twente, maar droeg de afgelopen twee seizoenen het tenue van Bristol City. Die ploeg komt uit op het hoogste niveau in Engeland. Het doel is om deze zomer een transfer te maken. Dat wil Kerkdijk omdat ze vindt dat het in Bristol niet professioneel genoeg is. Op het WK hoopt de verdediger zich in de kijker te kunnen spelen.

Desiree van Lunteren (26 jaar)

Club: SC Freiburg

Interlands: 71 (0 goals)

Rechtsback Desiree van Lunteren is ook een speelster die op het EK van 2017 een hoofdrol bekleedde. De 26-jarige verdediger was het gehele toernooi een vaste waarde als rechtsback en zal ook in Frankrijk een basiskracht zijn. In 2018 verliet Van Lunteren Ajax om bij Freiburg, waar slechts vier buitenlandse vrouwen spelen, in actie te komen. Van Lunteren pakte met haar club de DFB Pokal.

Liza van der Most (25 jaar)

Club: Ajax

Interlands: 13 (0 goals)

Liza van der Most is een van de weinige speelsters van de Oranje Leeuwinnen die geen ervaring heeft in een buitenlandse competitie. De verdediger, die geboren werd in Colombia, speelt sinds 2012 bij Ajax en heeft het daar nog altijd goed naar haar zin. Onlangs verlengde ze haar contract tot 2020 in Amsterdam. De snelle vleugelspeler moet het op het WK in Frankrijk doen met een bijrol, maar kan als invaller wel degelijk van waarde zijn.

Lees hier deel één: de keepers van de Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen beginnen het WK op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. Daarna wachten ook groepswedstrijden tegen Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen