Ultee (32) in beeld om trainer te worden bij Fortuna Sittard

3 juni 2019, 22:52

Fortuna Sittard komt mogelijk met een opvallende naam op de proppen als nieuwe trainer. De Limburgers zoeken een opvolger voor de vertrokken René Eijer en hebben de naam van Sjors Ultee op een lijstje staan. De 32-jarige coach (rechts op de foto) is één van de kandidaten.

De pas 32-jarige trainer werkte vanaf 2014 als assistent van Rob Alflen bij FC Utrecht en werkte later ook samen met Erik ten Hag. In 2016 stapte hij over naar FC Twente, waarmee hij als assistent de degradatie van dichtbij meemaakte. Sinds november 2018 was hij assistent van Alflen, die hij nog kende van Utrecht, bij Helmond Sport.

Mogelijk krijgt hij dus de kans om vanaf de zomer op eigen benen te staan in de Eredivisie. Fortuna heeft hem op de korrel, geeft algemeen directeur Ivo Pfennings aan tegenover L1. "Er staan meer namen op onze lijst, maar dit is inderdaad een naam die is gevallen. Het is echter nog niet zo dat we rond zijn met een nieuwe trainer", zegt hij. Assistent Kevin Hofland houdt zich ook op de vlakte. "Als je er een trainer bij krijgt, heb je meer tijd voor individuele begeleiding van spelers. Het hoeft voor mij geen ervaren trainer te zijn, zolang hij maar toegevoegde waarde heeft op het trainingsveld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen