Groenen kiest voor United: "Ik stond al een jaar op hun lijstje"

4 juni 2019, 15:07

Manchester United zat al een jaar achter Jackie Groenen aan. Vorige maand hadden de Engelsen eindelijk beet en tekende de Oranje-international op Old Trafford. United heeft pas sinds vorig jaar een vrouwenelftal, dat in het eerste seizoen direct promoveerde naar het hoogste niveau.

"Ik heb altijd mijn keuzes op gevoel gemaakt en toen ik daar aankwam was alles top geregeld", vertelt Groenen aan het Algemeen Dagblad. "Ik stond al een jaar op hun lijstje en ze hebben heel veel moeite voor mij gedaan. Ik heb ook een goede klik met trainster Casey Stoney, tegen wie ik in het verleden altijd gespeeld heb. Zij is gecharmeerd van het Nederlandse voetbal en wil dat ik de lijnen ga uitzetten op het middenveld."

Groenen speelde vier seizoenen in de Bundesliga voor FFC Frankfurt, waar ze aan het einde het fanatisme miste. "Dat heb ik zelf heel erg in me en ik zocht een club waar ze dat ook hebben. Bij ManU zijn ze echt iets aan het opbouwen. Ik vind het leuker om daaraan mee te werken dan om bij een club binnen te wandelen waar je sowieso wel gaat winnen."

Speel mee aan het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen