Even voorstellen: de aanvalsters van Oranje

6 juni 2019, 09:03

De verwachtingen zijn hooggespannen voorafgaand aan het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Na de EK-titel in 2017 gaan de Nederlandse vrouwen nu ook op het toernooi in Frankrijk voor het hoogste plaatsje op het ereschavot. Maar met welke 23 speelsters moet het gebeuren? FCUpdate.nl stelt de Leeuwinnen per linie voor. Met vandaag deel vier: de aanvalsters.

Lineth Beerensteyn (22 jaar)

Club: Bayern München

Interlands: 40 (9 goals)

De rappe Lineth Beerensteyn scoorde afgelopen seizoen slechts drie keer voor Bayern München, maar heeft zich bij Oranje toch aardig geprofileerd. De oud-speelster van ADO Den Haag en FC Twente knokte zich eind 2018 in de basis van Oranje toen Vivianne Miedema met een vormdip kampte. Beerensteyn was basisspeelster in de cruciale play-off tegen Denemarken voor een WK-ticket, maar zal tijdens het aanstaande WK weer tweede keus zijn. Mogelijk kan de spits als invalster van waarde zijn.

Ellen Jansen (26 jaar)

Club: Ajax

Interlands: 15 (1 goal)

De 26-jarige Ellen Janssen is in de Eredivisie een garantie voor doelpunten. De spits uit Markelo scoorde sinds het seizoen 2012/2013 ieder jaar meer dan dertien doelpunten in de Eredivisie, met het seizoen 2013/2014 als absoluut hoogtepunt. Toen maakte Janssen voor Twente in de BeNe League liefst 27 goals. Toch breekt Janssen nog niet echt door bij de Leeuwinnen, waar ze pas vijf keer als basisspeler heeft gespeeld. Bondscoach Sarina Wiegman vindt het desondanks toch prettig om er een doeltreffende aanvalster bij te hebben.

Renate Jansen (28 jaar)

Club: FC Twente

Interlands: 36 (3 goals)

Wat voor Jansen geldt, geldt ook voor Renate Jansen. De aanvalster van FC Twente is in de Eredivisie een plaag voor elke verdedigster en legde afgelopen seizoen achttien doelpunten in het mandje voor FC Twente. Jansen heeft 36 interlands in de benen, waarvan slechts dertien als basisspeler. Met haar diepgang, snelheid en scorend vermogen kan Jansen de Oranje Leeuwinnen gaan helpen in Frankrijk.

Lieke Martens (26 jaar)

Club: FC Barcelona

Interlands: 103 (42 goals)

Lieke Martens is de grote vedette in de aanvalslinie van de Leeuwinnen en kan misschien wel worden gezien als de ster van de ploeg. De 26-jarige linksbuiten werd na het EK in 2017 uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi en werd later ook uitgeroepen tot Europees Voetbalster van het Jaar en Beste Voetbalster ter Wereld. In haar tweede seizoen bij FC Barcelona verloor Martens de Champions League-finale van Olympique Lyon, waardoor ze extra gebrand is om op het WK in Frankrijk wel met de hoofdprijs te eindigen.

Vivianne Miedema (22 jaar)

Club: Arsenal

Interlands: 75 (58 goals)

Martens moet voor de impulsen zorgen, Vivianne Miedema voor de doelpunten. De onbetwiste nummer negen is pas 22 jaar, maar staat al voor haar derde eindtoernooi met Oranje. Dat Miedema in topvorm steekt, bleek wel in het afgelopen Premier League-seizoen. Ze maakte 22 goals in 20 duels voor Arsenal en werd topscorer van de competitie, die gewonnen werd door The Gunners. Tijdens het EK in eigen land scoorde Miedema vier keer. Dat aantal zal ze ongetwijfeld op het WK willen overtreffen.

Shanice van der Sanden (26 jaar)

Club: Olympique Lyon

Interlands: 64 (17 goals)

Als er iemand goed in haar vel steekt, dan is het Shanice van der Sanden. De rechtsbuiten won met Olympique Lyon de Champions League en trok de goede vorm door naar de Leeuwinnen. In de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië (3-0) scoorde ze met het hoofd en met een harde pegel. Dreigend is Van der Sanden altijd, maar als er nu ook nog veel rendement bij komt kijken is ze helemaal niet meer te houden.

Speel mee aan het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

Lees ook:

Deel één: de keepsters van de Leeuwinnen

Deel twee: de verdedigsters van de Leeuwinnen

Deel drie: de middenveldster van de Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen beginnen het WK op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. Daarna wachten ook groepswedstrijden tegen Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen