Nieuwe eigenaar wil eerst 'betere trainer' aanstellen bij Roda

4 juni 2019, 22:53

Mauricio Garcia de la Vega, die de nieuwe eigenaar van Roda JC gaat worden, heeft grote plannen met de club uit Limburg. Zijn eerste plan is om een ervaren en goede trainer aan te stellen in Kerkrade, laat Pieter Nieuwenhuis weten. De oprichter en directeur van onderzoeksbureau Hypercube helpt de Mexicaan bij de overname.

De Mexicaan is van plan om eerst twee jaar de boel op orde te krijgen, zegt Nieuwenhuis tegen Voetbal International. "Daarna wil hij naar de Eredivisie. In drie jaar hoopt hij dat dus voor elkaar te krijgen. En in de Eredivisie kan de club weer echt stappen voorwaarts gaan zetten. Hij is al bezig met buitenlandse shirtsponsors, heeft creatieve ideeën om het stadion te gebruiken. In eSports ziet hij bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden. Heel interessant allemaal. Maar hij beseft goed dat alles begint bij het voetbal. Wil je de mooie mogelijkheden die Roda heeft kapitaliseren, dan heb je een beter elftal nodig. Daar gaat hij voor zorgen."

Na het ontslag van Robert Molenaar stond Eric van der Luer voor de groep bij Roda. Hij slaagde er niet in om Roda de play-offs in te helpen. "Het eerste wat hij gaat doen, is een goede coach halen. Iemand met Eredivisie-ervaring", stelt Nieuwenhuis. "Er komt dus een nieuwe coach. Een hoogwaardige opvolger voor Eric van der Luer, kwalitatief beduidend beter. Hij wil de coach zo snel mogelijk aanstellen. Ik ben er vrij zeker van dat de mensen binnen Roda en de fans zullen zeggen: dit is een mooie eerste stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen