Kristensen hoeft niet weg, maar sluit vertrek niet uit

5 juni 2019, 09:31

Rasmus Kristensen is er na anderhalf jaar nog niet in geslaagd een basisplaats bij Ajax te veroveren. De Deense rechtsback verloor afgelopen seizoen de concurrentiestrijd van Noussair Mazraoui en is door de terugkeer van Joël Veltman zelfs op het derde plan beland. Wat dat precies voor zijn toekomst betekent, weet Kristensen niet.

Hoewel de jonge Deen niet verwacht dat hij Ajax komende zomer zal verlaten, sluit hij een vertrek op voorhand ook niet uit. "Ik betwijfel of we er volgend seizoen alle drie nog zijn. Ik weet niet of de anderen iets willen proberen of dat ik dat zelf ga doen", doelt Kristensen in gesprek met Bold op Mazraoui en Veltman. "We zullen deze zomer zien wat er gebeurt. Het hangt er waarschijnlijk ook van af of we ons plaatsen voor de Champions League of niet."

Kristensen is niet per se toe aan een nieuwe uitdaging. "Dat is niet mijn startpunt. Maar komt er een exclusief aanbod, dan kijk ik daar natuurlijk naar", vervolgt de verdediger. "We moeten om tafel en praten over onze verwachtingen. Als die niet overeenkomen, moet ik misschien verder kijken. Ik heb een derde van de wedstrijden gespeeld. Dat is op zich prima voor mijn eerste volledige seizoen, maar ik wil altijd meer spelen."

In dienst van Ajax kwam Kristensen tot nu toe tot 27 wedstrijden, waarvan vijftien als basisspeler. "Het is lastig concurreren met spelers die hun hoogste niveau behalen en te maken te hebben met een coach die er niet van houdt dingen te veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen