'Mayorga laat verkrachtingszaak tegen Cristiano Ronaldo vallen'

5 juni 2019, 11:16

Kathryn Mayorga staakt de juridische strijd tegen Cristiano Ronaldo. De 34-jarige Amerikaanse laat volgens Bloomberg de aanklacht tegen de Portugese sterspeler vallen. Zij beschuldigde Ronaldo ervan haar in 2009 te hebben verkracht.

Ronaldo lag vorig jaar plots onder vuur nadat Mayorga claimde zo'n tien jaar geleden te zijn verkracht door de Portugees. Ze zweeg jaren omdat ze na een akkoord met Ronaldo's advocaten meer dan driehonderdduizend dollar aan zwijggeld kreeg. In het Duitse Der Spiegel deed ze in oktober alsnog haar verhaal.

Waarom Mayorga de zaak nu heeft laat vallen, is onduidelijk. Mogelijk heeft de Amerikaanse een regeling getroffen met Ronaldo, die de aantijgingen altijd heeft ontkend. "Ik ontken met klem de beschuldigingen die tegen mij zijn gemaakt. Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad die indruist tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof. Hoe graag ik ook mijn naam wil zuiveren, ik weiger om mee te doen aan het mediaspektakel, dat gecreëerd wordt door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten", zei hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen