Eriksen is toe aan iets nieuws en wil weg bij Spurs

5 juni 2019, 12:22

Christian Eriksen wil Tottenham Hotspur komende zomer verlaten. De 27-jarige Deen is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb ongelooflijk veel respect voor alles wat bij Tottenham is gebeurd, maar ik heb aangegeven dat ik graag iets nieuws wil proberen."

Sinds de zomer van 2013 speelt Eriksen in Londen. Tottenham Hotspur nam hem destijds over van Ajax, dat 13,5 miljoen euro ontving voor de creatieve middenvelder. Na zes seizoenen in dienst van Spurs vindt Eriksen het mooi geweest. "Ik hoop dat er in de zomer duidelijkheid komt", doelt hij in gesprek met Ekstra Bladet op zijn toekomst. "Maar in het voetbal weet je niet wanneer dat gebeurt. Iedereen wil het liefst dat het zo snel mogelijk rondkomt, maar in het voetbal kan het soms lang duren."

Eriksen wil een stap omhoog maken, maar beseft dat er maar weinig clubs zijn die ten aanzien van Tottenham een sportieve verbetering zijn. Eén van de clubs waarmee de Deen vaak in verband gebracht wordt, is Real Madrid. "Dat is inderdaad een stap vooruit. Maar het is aan Real om contact op te nemen met Tottenham en aan te geven dat ze me willen hebben. Voor zover ik weet hebben ze dat nog niet gedaan."

In Londen beschikt Eriksen nog over een eenjarig contract. De Deen sluit niet uit dat hij ondanks zijn vertrekwens langer in Londen blijft spelen. "Als er niets opwindends langskomt, waarom zou ik dan niet bij Tottenham blijven. Maar als ik een nieuw contract teken, hangt dat van veel omstandigheden af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen