Spoorboekje: Oranje - Engeland en gesprek over Europees voetbal

6 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 20:18

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 6 juni.

Nieuws

Clubs in gesprek over promotie en degradatie in Europees voetbal

Vandaag begint de buitengewone ledenvergadering van de Europese associatie van clubs (ECA). Veel voetbalclubs, waaronder zeker in Nederland, zullen de uitkomsten van dat overleg goed volgen. Er wordt namelijk gesproken over de invoering van een promotie- en degradatiesysteem in het Europese clubvoetbal. Die zou dan vanaf 2024 in moeten gaan. Wat de gevolgen voor Nederlandse clubs precies zullen zijn, is nog onduidelijk. Mogelijk komt er een grote Europese liga, waarin tussen drie verschillende divisies promotie en degradatie mogelijk wordt. Die nieuwe competitievorm moet dan in de plaats komen van de huidige Champions League en Europa League, zoals we die al flink wat jaren kennen. 

Specials

Engeland: Nations League moet begin zijn van gouden tijdperk

Ook Engeland heeft sinds de oefeninterland tegen Nederland van maart vorig jaar een enorme transformatie doorgemaakt. Gareth Southgate leidde het land vorige zomer naar de vierde plaats op het WK. In Rusland werden de nationale ploeg en het volk weer samen één. De vierde plek op dat wereldkampioenschap en de halve finale van de Nations League moeten het begin zijn van een gouden periode voor de Engelsen. FCUpdate.nl sprak met volgers van de Engelse ploeg.

Even voorstellen: de aanvalsters van de Oranje Leeuwinnen

De verwachtingen zijn hooggespannen voorafgaand aan het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Na de EK-titel in 2017 gaan de Nederlandse vrouwen nu ook op het toernooi in Frankrijk voor het hoogste plaatsje op het erepodium. Maar met welke 23 speelsters moet het gebeuren? FCUpdate.nl stelt de Leeuwinnen per linie voor. Met vandaag deel vier: de aanvalsters.

Wie zijn de blikvangers van het WK Vrouwen in Frankrijk?

Het WK Vrouwen brengt vrijwel alle topspeelsters op de been op de Franse velden. Een aantal daarvan zagen we in 2017 al in Nederland, nu voegen zich daar ook de speelsters van internationale grootmachten als Canada, Brazilië en de Verenigde Staten bij. De selecties zijn sterk, het is afwachten welke speelsters zich gaan onderscheiden. Staan er nieuwe talenten op, of laat de gevestigde orde nogmaals van zich spreken? FCUpdate.nl zet voor jou een aantal blikvangers op een rijtje.

Wedstrijden

Nederland - Engeland (20.45 uur)

Oranje gaat in Portugal op jacht naar zijn eerste prijs sinds 1988. In de halve finale van de Final Four van de Nations League is Engeland de tegenstander. Bondscoach Ronald Koeman houdt steeds meer vast aan dezelfde kern en kiest daardoor ook vaker voor dezelfde elf spelers. Maar op het middenveld is de keuzeheer door de terugkeer van Davy Pröpper en de razendsnelle ontwikkeling van Donny van de Beek opgezadeld met een luxeprobleem. Voor welke namen kiest Koeman tegen de Engelsen en bereikt zijn ploeg de finale van dit toernooi?

Voetbal op tv

20.45 uur: Nederland - Engeland, NPO 1, live verslag van het Nations League-duel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen