KNVB blij met herverkiezing Infantino: "Goede zaak voor voetbal"

5 juni 2019, 14:37

Tot tevredenheid van de KNVB is Gianni Infantino herverkozen als voorzitter van de FIFA. De Nederlandse voetbalbond steunde de kandidatuur van de Zwitser. "Een goede zaak voor het voetbal, deze herverkiezing", aldus bondsvoorzitter Michael van Praag.

Samen met secretaris-generaal Gijs de Jong was Van Praag woensdag aanwezig bij het congres in Parijs. "Infantino is bereid tot hervormingen. Hij is in mijn ogen een van de meest progressieve internationale voetbalbestuurders van deze tijd. Infantino is ook de voorzitter die voetbal over de hele wereld voor iedereen bereikbaar maakt en houdt", zegt Van Praag via de officiële kanalen van de KNVB.

"Infantino's eerste beslissing qua voetbalontwikkeling was zijn toestemming voor het experimenteren met de VAR, hij is de strateeg achter het verder internationaal uitrollen van het vrouwenvoetbal en hij bevordert actief de dialoog tussen bonden met het aanjagen van jaarlijkse strategische ontmoetingen op alle continenten", aldus De Jong. "Hij heeft het voetbal in beweging gezet en de ontwikkeling van het voetbal zelf belangrijker gemaakt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen