Van Es voert race tegen de klok voor eerste WK-groepsduel

5 juni 2019, 15:01   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 15:21

Het is nog onduidelijk of Kika van Es in actie kan komen als de Oranje Leeuwinnen komende dinsdag in de eerste groepswedstrijd op het WK aantreden tegen Nieuw-Zeeland. De verdedigster liep tijdens de uitzwaaiwedstrijd een breuk in haar middenhandsbeentje op en werd daar succesvol aan geopereerd. Haar terugkeer op het trainingsveld heeft ze echter nog niet gemaakt.

De pijn is inmiddels onder controle, maar Van Es heeft nog altijd een blauwe pols en hand. "De zwelling moet weg en daarom moet ik nu vooral heel goed herstellen en rustig aan doen. Ik hoop aan het einde van de week te kunnen aansluiten om uiteindelijk wedstrijdfit te zijn voor dinsdag. Ik moet duels spelen om te ervaren hoe het voelt", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Door een dubbele beenbreuk moest Van Es het WK van 2015 aan zich voorbij laten gaan. De emoties van toen kwamen na het oefenduel met Australië (3-0) terug. "Ook tijdens de operatie waar ik enorm tegenop zag. Alle geluiden van toen spoken dan toch weer door je hoofd en dat wil je niet nog een keer."

Na de blessure van Van Es haalde Sarina Wiegman uit voorzorg Aniek Nouwen (PSV) bij de selectie. Uiterlijk 24 uur voor het eerste groepsduel met de bondscoach Van Es of Nouwen terugsturen. "Als ik erachter sta, me goed voel en mijn hand het toelaat, ga ik er alles aan doen om dinsdag fit te zijn."

Speel mee aan het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen