VVV-Venlo licht optie tot koop en legt topscorer Mlapa vast

5 juni 2019, 16:24   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 18:57

VVV-Venlo heeft Peniel Mlapa definitief vastgelegd. De Limburgse club heeft de koopoptie in het contract van de spits uit Togo gelicht en heeft met de clubtopscorer overeenstemming bereikt over een contract voor de duur van drie jaar. Dat wil volgens VVV echter niet zeggen dat Mlapa hoe dan ook in Venlo blijft, want er is interesse voor de spits.

Mlapa was eigendom van Dynamo Dresden, dat hem in 2017 voor drie jaar vastlegde. Dit seizoen werd hij door de Duitse club uitgeleend aan VVV en de lange spits maakte daar de nodige indruk. Mlapa wist vijftien doelpunten te maken en had daardoor een belangrijk aandeel in het feit dat de ploeg van Maurice Steijn zich opnieuw wist te handhaven in de Eredivisie. VVV besloot daarom de optie tot koop in zijn contract te lichten en Mlapa ligt nu tot 2022 vast in De Koel. Hoeveel geld VVV voor Mlapa heeft betaald, laat de club in het midden.

"We zijn erg blij dat we deze koopoptie hebben kunnen lichten. Hij heeft dit seizoen zijn kwaliteiten absoluut getoond en laten zien dat hij erg belangrijk is voor het team", zegt technisch manager Stan Valckx op de website van de club. "Met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen was hij een belangrijke waarde voor de ploeg. We hebben op alle fronten ontzettend veel plezier aan hem beleefd, binnen en buiten het veld. Het verbaast ons niet dat er veel interesse voor hem is uit binnen- en buitenland. Hier gaan we ons de komende tijd over beraden."

Lees ookMlapa ziet overgang zitten en hoopt dat VVV aan hem verdient

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen