Curaçao wint van India en gaat naar finale King's Cup

5 juni 2019, 19:09   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 19:15

De voetballers van Curaçao kunnen komende zaterdag 8 juni een 'prijs' in de wacht gaan slepen, want het elftal met veel Eredivisiespelers gaat dan aantreden in de finale van de King's Cup, een vriendschappelijk toernooi dat dit jaar in Thailand voor de 47ste keer wordt georganiseerd. Tegenstander in de finale is Vietnam.

Curaçao schoot in de halve finale tegen India uit de startblokken en stond binnen twintig minuten al op een 2-0 voorsprong. Roly Bonevacia opende na een kwartier de score, waarna Elson Hooi drie minuten later die marge verdubbelde. India deed wat terug na een half uur, maar twee minuten na de aansluitingstreffer zorgde Leandro Bacuna ervoor dat het verschil twee doelpunten bleef. Dit bleek ook de eindstand (3-1).

Bekende namen

In de basisopstelling van Curaçao waren veel bekende namen te zien. PSV-doelman Eloy Room stond onder de lat. De verdediging werd gevormd door Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Juriën Gaari (RKC Waalwijk) en Jurich Carolina (FC Den Bosch). Bondscoach Remko Bicentini koos voor twee controleurs op het middenveld in de personen van Bacuna (Cardiff City) en Michael Maria (Charlotte Independence).

Voor die twee controleurs stonden drie aanvallende middenvelders opgesteld, namelijk Hooi (ADO Den Haag), Bonevacia (Al Faisaly) en Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic). Jafar Arias van FC Emmen was de diepste spits, hij maakte zijn debuut voor de nationale ploeg. Curaçao is op dit vriendschappelijke toernooi in voorbereiding op de Gold Cup die volgende week begint. Curaçao is hier ingedeeld in groep C met Honduras, Jamaica en El Salvador.