Bizarre return Afrikaanse Champions League moet opnieuw

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 juni 2019 – De veelbesproken finale van de Afrikaanse Champions League tussen het Marokkaanse Wydad Casablanca en het Tunesische Esperance Tunis moet vanaf de eerste minuut opnieuw worden gespeeld. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond besloten. De beslissende finale van afgelopen weekend liep uit de hand na de gelijkmaker van Wydad, waarna de wedstrijd werd gestaakt.

Bizarre return Afrikaanse Champions League moet opnieuw

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De heenwedstrijd in Marokko tussen deze twee ploegen eindigde in 1-1 en daardoor lagen alle opties nog open voor de return in Tunesië. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong en was dus hard op weg de Champions League voor eigen publiek binnen te halen. Dit leek echter te veranderen toen Wydad iets minder dan een half uur voor tijd de gelijkmaker produceerde. De treffer van Walid El Karti werd alleen afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel. Op de beelden was te zien dat dit niet het geval was.

Geen probleem, zou je zeggen. Bij zo'n belangrijke finale is ook een VAR aanwezig. Het enige probleem was dat de VAR niet bleek te werken en dat de scheidsrechter dus niks kon en wilde terugkijken. Dit tot grote woede van de spelers van Wydad. Zij weigerden verder te spelen en het werd onrustig op het veld met wat geduw en getrek her en der.

Lees ookVAR kapot bij CL-finale Afrika: duel geannuleerd, Tunis wint

De wedstrijd werd vervolgens gestaakt en Esperance Tunis mocht de beker in ontvangst nemen. Nu heeft de Afrikaanse voetbalbond CAF besloten dat zij die beker en bijbehorende medailles weer moeten inleveren en dat de wedstrijd helemaal opnieuw gespeeld gaat worden, met dit keer als het goed is wel een werkende VAR. De 1-1 stand uit de eerste wedstrijd blijft wel staan. Wanneer de return van deze finale ingehaald zal gaan worden, is nog niet bekend.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd