SC Heerenveen moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

6 juni 2019, 08:26

SC Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. GroenLeven houdt het na drie seizoenen voor gezien. De ontwikkelaar van zonneparken- en daken is het oneens met de gestelde voorwaarden van Heerenveen en Sportstad. GroenLeven viel over een cruciale voorwaarde die Heerenveen stelde aan de aanbesteding van het verduurzamen van Sportstad, waar ook het Abe Lenstra stadion toe behoort.

Het sponsorcontract van GroenLeven was aan verlenging toe. Dit voornemen had het Friese bedrijf ook, maar het voorgestelde sponsorbedrag door Heerenveen lag veel te hoog. Volgens de Leeuwarder Courant substantieel hoger dan de vijf ton die GroenLeven jaarlijks overmaakte. "Je kunt inderdaad zeggen dat er met het aanleggen van de zonnepanelen voor ons is gekozen", zegt GroenLeven-projectleider Luuk Hofstra in de LC. "Maar daar was wél een fors sponsorcontract aan gekoppeld."

Volgens Hofstra was dat nog niet eerder besproken. "Wij weten wat we willen, maar men legt ons op wat we moeten. Daar wringt de schoen. Door een voorwaarde te stellen waarvan je op voorhand weet dat we daar niet op ingaan, geef je ons niet het gevoel dat we welkom zijn."

Heerenveen vindt het jammer dat GroenLeven stopt als hoofdsponsor. "Maar wij zijn ervan overtuigd dat het shirt van Heerenveen meer waarde heeft dan GroenLeven nu betaalt", reageert commercieel directeur Hylke van der Veen. "Dat heeft ook met een stukje trots te maken."

De relatie tussen Heerenveen en GroenLeven was al langer niet optimaal. Voor de aanleg van zonnepanelen op de daken van het Abe Lenstra en Sportstad werden vier leveranciers aangeschreven, tot verbazing van GroenLeven. Het is namelijk zo dat Sportstad het stadion beheert, en niet Heerenveen zelf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen