Kristensen heeft overstap naar Ajax 'misschien onderschat'

6 juni 2019, 11:54

Met hoge verwachtingen toog Rasmus Kristensen anderhalf jaar geleden naar Ajax. De rechtsback verliet FC Midtjylland met het idee dat hij in Amsterdam een volgende stap in zijn loopbaan zou kunnen zetten, maar de 21-jarige Deen komt bij Ajax slechts mondjesmaat aan spelen toe. Met de terugkeer van de herstelde Joël Veltman zijn de speelkansen van Kristensen verder geslonken.

"Misschien heb ik de club en het team van tevoren onderschat. Maar ik betwijfel of iemand dit succes zag aankomen", doelt Kristensen in gesprek met Tipsbladet op het winnen van de landstitel en Ajax' succesvolle Champions League-avontuur. "Het is aan anderen om te beoordelen of de stap te groot is geweest. Ik denk dat iedere speler de kans pakt als je deel kunt uitmaken van een geweldig team. Bij Ajax ben ik voor mijn gevoel ook een betere speler geworden."

Kristensen verloor aan het begin van het seizoen de concurrentiestrijd van Noussair Mazraoui en is door de terugkeer van Veltman is de Deen op het derde plan beland. "Mazraoui heeft de laatste tijd veel op het middenveld gespeeld, waardoor Veltman en ik meer kansen kregen als rechtsback. Ik denk niet dat we alle drie bij de club zullen blijven. Wie ergens anders naartoe gaat, moeten we nog zien. Dat is aan de club en trainer."

Lees ook: Kristensen hoeft niet weg

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen