Spoorboekje: Oranje op rapport en WK Vrouwen van start

7 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 6 juni 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 7 juni.

Nieuws

WK Vrouwen begint

Het aftellen is voorbij. Vandaag gaat in Frankrijk het WK vrouwenvoetbal van start. Het gastland neemt het in de openingswedstrijd op tegen Zuid-Korea. De andere 22 landen spelen de komende dagen hun eerste groepsduels. De Oranje Leeuwinnen gaan dinsdag pas los. Zij openen de eindronde met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Specials

Oranje op rapport

Oranje liet in de slijtageslag tegen Engeland wederom het geprezen karakter zien. Na verlenging werd de nummer vier van het afgelopen WK opzij gezet en kan Nederland zondag tegen Portugal de eerste hoofdprijs sinds 1988 pakken. Eerst blikken we met ons spelersrapport terug op de gedenkwaardige avond in Guimaraes.

Eredivisie-coaches deel III: welke gevolgen heeft het WK voor de Eredivisie Vrouwen?

De Oranje Leeuwinnen staan op het WK Voetbal in Frankrijk voor de missie om het gewonnen Europees Kampioenschap een goed vervolg te geven. Wat mogen we verwachten van Nederland en welke gevolgen heeft het kampioenschap voor de Eredivisie Vrouwen? FCUpdate.nl maakte een rondgang over de velden en sprak alle Eredivisie-coaches over het toernooi. Deel III: Welke gevolgen heeft het WK voor de Eredivisie Vrouwen?

De WK-favorieten: Verenigde Staten grootste kanshebber, Oranje outsider

24 landen beginnen vandaag aan het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Exact een maand later is de finale en zijn er nog maar twee over. Welke landen maken de meeste kans om de eindstrijd in Lyon te halen? En behoren de Oranje Leeuwinnen als de Europese kampioenen tot de kanshebbers? FCUpdate.nl zet de favorieten voor het goud op een rijtje.

Groep A: nu of nooit voor gastland én topfavoriet Frankrijk

Als organisator is Frankrijk het aan zijn stand verplicht om de groepsfase te overleven en door te stoten naar de achtste finales van het WK. De titelfavoriet heeft met Noorwegen, Zuid-Korea en Nigeria vrij gunstig geloot. Geen van de landen staat in mondiale top tien, al moeten met name de Noren en Zuid-Koreanen niet onderschat worden. Wij leggen groep A onder het vergrootglas.

Wedstrijden

Denemarken - Ierland (20.45 uur)

Met zes punten uit twee wedstrijden is Ierland de EK-kwalificatie uitstekend begonnen. De Ieren speelden echter alleen nog maar tegen Gibraltar en Georgië. Met Denemarken treffen The Boys in Green nu een tegenstander van formaat. De Denen staan na één duel op één punt en willen liever niet nu al op een achterstand van acht punten worden gezet.

Oostenrijk - Slovenië (20.45 uur)

Voor Oostenrijk is het nu al erop of eronder. De Oostenrijkers verloren de eerste twee kwalificatiewedstrijden en zullen in het vervolg van de EK-kwalificatiecyclus alle zeilen moeten bijzetten om bij de eerste twee te eindigen. Tegen Slovenië, dat op twee punten staat, moet gewonnen worden.

Frankrijk - Zuid Korea (21.00 uur)

In Parijs wordt vanavond het openingsduel van het WK vrouwenvoetbal gespeeld. Zuid-Korea is de tegenstander van gastland Frankrijk, dat een van de favorieten voor de eindzege is. De Fransen beschikken over een ijzersterke selectie en zullen in de eerste groepswedstrijd met niets minder dan de volle buit genoegen nemen.

Voetbal op tv

20.45 uur: Frankrijk - Zuid-Korea, NPO 3 - voorbeschouwing en live verslag openingsduel WK Vrouwen

20.45 uur: EK-kwalificatie, Ziggo Sport Select - switchkanaal

20.45 uur: Denemarken - Ierland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

20.45 uur: Oekraïne - Servië, Ziggo Sport Extra - live verslag EK-kwalificatie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen