Carragher komt superlatieven tekort voor De Ligt

6 juni 2019, 13:31

Jamie Carragher kan zich niet voorstellen dat Matthijs de Ligt geen toekomstig superster is. De oud-verdediger van Liverpool is het afgelopen seizoen enorm onder de indruk geraakt van de Ajax-captain. "Wat De Ligt op negentienjarige leeftijd laat zien, is ongelooflijk."

Door de jaren heeft Carragher veel talentvolle verdedigers aan het werk gezien. "Maar los van zijn voetballende vermogen heeft hij óók leiderschapskwaliteiten. Aan het einde van hem seizoen heb ik hem op een podium een speech zien geven alsof hij niet negentien jaar, maar 29 jaar was", zegt de Liverpool-legende bij Sky Sports.

"Hij heeft ook nog eens de fysieke eigenschappen. Toen ik als jonge jongen op die positie speelde, overkwam het me weleens dat ik de fout in ging tegen iemand die te sterk of snel was omdat ik me nog niet helemaal ontwikkeld had. Dat is voor De Ligt geen probleem. Hij is een man", vervolgt Carragher. "Hij ziet eruit als een 24- of 25-jarige. Dat is een enorm voordeel voor zo'n jonge voetballer. In het voetbal bestaan geen garanties, maar als je naar De Ligt kijkt, is het zo goed als zeker dat hij een topspeler wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen