Portugal wint poule, Mexico ondanks nederlaag door

21 juni 2006, 17:50

Er zal Nederland veel aan gelegen zijn om vanavond te winnen van Argentinië. Omdat Portugal in Gelsenkirchen wist te winnen van Mexico (2-1) stuit Oranje bij groepswinst immers op de zwakke Mexicanen, die tegen het B-elftal van Portugal een uiterst magere indruk achter lieten. Als Nederland niet weet te winnen van de Argentijnen, is Portugal de tegenstander in de tweede ronde.

De Portugese bondscoach Luiz Felipe Scolari liet, hoewel de groepswinst op het spel stond, niets aan het toeval over tegen Mexico. De trainer hield al zijn spelers die eerder in het toernooi al een gele kaart kregen, buiten de selectie. Dit betekende dat Portugal in Gelsenkirchen aantrad zonder onder meer spits Deco, vedette Cristiano Ronaldo en spelmaker Deco. "Ik heb vertrouwen in mijn reservespelers", legde Scolari zijn beslissing uit.

Dit doelpunt zorgde er voor dat Mexico plotseling alle schroom van zich af moest gooien. Door het gelijkspel tegen Angola had de ploeg nog één punt nodig om een plaats in de tweede ronde veilig te stellen. Bij een nederlaag van Mexico tegen Portugal zouden de Afrikanen immers aan een zege op Iran voldoende hebben om Mexico op de valreep uit het toernooi te knikkeren. Mexico moest op zoek naar de gelijkmaker, maar overtuigend ging dat niet. Sterker nog, een domme actie van Rafael Marquez zorgde er voor dat de schade voor Mexico nog groter werd. De speler van Barcelona maakte hands, waarna Simao weinig moeite had om de toegekende strafschop te verzilveren.

Na deze treffer van Fonseca was Mexico plotseling nog maar één treffer verwijderd van een zekere plaats in de achtste finale. De ploeg trok in de tweede helft dapper ten aanval om dit belangrijke tweede doelpunt te forceren, maar slaagde er niet in om één van haar vele kansen te benutten. De grootste mogelijkheid was voor Omar Bravo. De spits, die in de wedstrijd tegen Iran nog twee keer gescoord had, schoot een penalty echter hoog over.

fan vrouw babe supporter

fan vrouw babe supporter

Dat Mexico vervolgens snel weer in veilige haven terecht kwam, had de ploeg te danken aan Iran. De Aziaten maakten er in Leipzig 1-1 van tegen Angola, waardoor Mexico plotseling ook aan een nederlaag tegen Portugal genoeg zou hebben om de tweede ronde te bereiken. De gebeurtenissen bij Iran-Angola bereikten ongetwijfeld ook de spelers van Mexico, want plotseling bloedde de wedstrijd volledig dood. Portugal pakte de groepswinst en Mexico plaatste zich met de hakken over de sloot voor de achtste finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen