Koeman blij na 'slijtageslag': "Vond ons beter en frisser"

6 juni 2019, 23:59   Bijgewerkt: 7 juni 2019, 00:04

Nederland en Engeland trokken elkaar donderdagavond het diepe water in, waarin Oranje niet iets sterker bleek (3-1). Ronald Koeman is trots op zijn ploeg en vond dat Nederland na verlenging de verdiende winnaar was in de halve finale.

Met een glimlach op zijn gezicht stond Koeman de NOS te woord. "Het is geweldig. Als je 120 minuten moet spelen op zo'n hoge intensiteit aan het einde van het seizoen… Maar ik vond ons beter en iets frisser. We hebben beter voetbal gespeeld, maar waren bij vlagen slordig aan de bal en niet goed. Soms vond ik dat we te snel naar de zijkanten gingen, waardoor hun backs het konden belopen. Vaak was de laatste bal niet goed, dus dat was slordig."

Koeman zag Matthijs de Ligt in de eerste helft de mist in gaan, waardoor Marcus Rashford de 0-1 kon maken. "We willen graag opbouwen. Daar moet je vast in zijn, dus dit was een moment wat niet goed was. Hij en het team hebben zich geweldig hersteld", vond Koeman. Later herstelde Oranje zich. "We waren de bovenliggende partij en konden de vrije mensen vinden. De wissels brachten daarnaast wat je eigenlijk hoopt en dat was ook nodig. Quincy Promes en Donny van de Beek horen eigenlijk in de basis, maar ik kan er moeilijk dertien opstellen."

Dat Nederland nu in de eindstrijd van de Nations League staat, doet Koeman zeer goed. "Je moet finales spelen, dat is geweldig voor de ontwikkeling van het team. Dat heb je nodig om uiteindelijk te weten wat er wordt gevraagd in dit soort wedstrijden. Zondag weer een prachtige uitdaging. Het is een finale en we zullen afwachten wie er klaar voor is en fit is, want het was een slijtageslag." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen