Spoorboekje: interview met Kika van Es, EK-kwalificatieduels

8 juni 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 8 juni.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Interview Kika van Es: "Door mijn verleden blijf ik extreem voorzichtig"

De tranen op het gezicht van Kika van Es spreken boekdelen als ze na elf minuten de strijd moet staken tegen Australië (3-0). De 27-jarige linksback heeft pijn, maar denkt vooral aan de WK-droom die opnieuw in duigen zou kunnen vallen. In 2015 was het een dubbele beenbreuk, nu is een breuk in een middenhandsbeentje de boosdoener. Daags voor het uitzwaaiduel sprak FCUpdate met haar over de zware periode na haar beenbreuk. Dan is ze nog fit, maar predikt ze ook voorzichtigheid.

Poule B: kunnen China en Spanje favoriet Duitsland uitdagen?

Tweevoudig wereldkampioen Duitsland is de te kloppen ploeg in groep B. Die Frauschaft behoort ook tot de favorieten voor de eindzege. Eerst moet de titelkandidaat langs China en Spanje zien te komen. Kunnen beide landen Duitsland serieus uitdagen? En wat zijn de mogelijkheden voor het debuterende Zuid-Afrika?

Wedstrijden

Duitsland - China (15.00 uur)

Na de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Zuid-Korea (4-0) gaat het WK vrouwenvoetbal verder met een wedstrijd tussen Duitsland en China. De Duitsers zijn één van de favorieten voor de titel en hopen in Frankrijk voor de derde keer wereldkampioen te worden. Dan moet Duitsland allereerst de groepsfase overleven, te beginnen met een duel met China.

Estland - Noord-Ierland (18.00 uur)

Terwijl Oranje zich opmaakt voor de finale van de Nations League, wordt in de EK-kwalificatiegroep van Nederland ook gevoetbald. Koploper Noord-Ierland speelt in Estland en vergroot bij een zege de voorsprong op Oranje naar zes punten, maar heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld.

Wit-Rusland - Duitsland (20.45 uur)

Later op de avond speelt Duitsland de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Wit-Rusland. Die Mannschaft kende een uitstekende start van de kwalificatie door in de Johan Cruijff ArenA het Nederlands elftal met 2-3 te kloppen. Die moet Duitsland in de Borisov Arena een goed vervolg geven, al hoopt Nederland natuurlijk op een stuntje van de Wit Russen.

Voetbal op tv

14.50 uur: Kroatië - Wales, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

14.50 uur: IJsland - Albanië, Ziggo Sport Extra - live verslag EK-kwalificatie

17.50 uur: Estland - Noord-Ierland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

17.50 uur: Finland - Bosnië-Herzegovina, Ziggo Sport Extra - live verslag EK-kwalificatie

20.35 uur: Wit Rusland - Duitsland, Ziggo Sport Voetbal - live verslag EK-kwalificatie

20.35 uur: Turkije - Frankrijk, Ziggo Sport Extra - live verslag EK-kwalificatie

21.30 uur: San José Earthquakes - Dallas, FOX Sports 4 - live verslag uit MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen